A coachingról

Kulcs a változáshoz – avagy egy coach a változáshoz

A coaching egy olyan folyamat, melynek során megvilágosodnak a homályos pontok, átláthatóbbá válnak a kusza helyzetek és végre megtehetőek lesznek a nagyon vágyott és nagyon szükséges, de korábban valamiért meg nem lépett lépések.

A coach dolga az, hogy támogassa a hozzá fordulót abban, hogy átlássa saját dolgait, feltegye saját kérdéseit, megtalálja saját válaszait és aztán a saját útját járja.

A coach egy karó a felnövekvő fa mellett. Leszúrják a fa mellé, de nem helyettesíti a fát, nem éli a fa életét, nem hoz helyette levelet, gyümölcsöt, nem gyökeredzik helyette a földbe – addig áll ott, amíg a fának szüksége van támaszra. Ha a fa megerősödött, a karó kihúzható és átállítható egy másik növény mellé. Ha a fa ágai a sok gyümölcstől elnehezedtek vagy valami miatt megsérültek, a karó visszaállítható és újra támasztékot nyújthat egy új helyzetben – nincs rá állandó szükség, de sokféle élethelyzetben jöhet jól.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .