Pedagógusokat támogató 7 alkalmas ingyenes irodalomterápiás csoport

A Pécsi Tudományegyetem Irodalomterápia (Biblioterápia) szakának végzős hallgatója vagyok. A most meghirdetett csoport csoportfolyamatainak megtervezéséből, megtartásából és elemzéséből írom a szakdolgozatomat. A csoport tagjai a szakdolgozatban sehol nem kerülnek név szerinti említésre, és a szakdolgozat anonimizálása során minden olyan jellemzőt kihagyok, amely bármely résztvevőt beazonosíthatná.
Az irodalomterápiás csoportba azoknak a pedagógusoknak a jelentkezését várom, akik szeretnék az irodalom segítségével oldani a bennük felgyülemlett feszültségeket, erőt gyűjteni a folytatáshoz vagy a továbblépéshez. Számtalanszor megtapasztaltuk már, hogy a körülmények nagyon sokszor nem tőlünk függenek – de az már igen, hogy hogyan reagálunk mindarra, ami körülvesz bennünket. Nem mindegy, hogy passzívan elszenvedjük vagy aktívan alakítjuk saját sorsunkat. A helyzetekre adott reakcióinkat mindig befolyásolja az önismeretünk, önértékelésünk, önbizalmunk, a 7 alkalmas csoportfolyamat során ezekhez szerzünk muníciót.
A csoportban való részvételnek nem előfeltétele semmiféle irodalmi előképzettség vagy tehetség, nem kizárólag irodalomtanárokat várok – bár természetesen őket is szeretettel látom.
A csoportban való munkához minden eszközt biztosítok, nem kell semmit beszerezni vagy hozni.
A csoportfolyamat hét, egymással összefüggő alkalomból áll, heti egyszer találkozunk, csütörtökönként 17-19 óráig. A csoport maximum 12 főből áll, és kizárólag akkor indul el, ha legalább 6 fő jelentkezik, zárt jelenléti csoportként működik, a hét alkalmas folyamat során új tagok nem csatlakozhatnak.
Részvételi feltételek:
A csoporton való részvétel ingyenes, de elköteleződést kíván.
A csoport úgynevezett szakdolgozati csoport, vagyis a csoportfolyamatokból készítem el a szakdolgozatomat. A szakdolgozat kötelezően anonimizált, vagyis a résztvevő csoporttagok egyike sem lesz semmilyen módon felismerhető vagy azonosítható a dolgozat alapján.
A csoportba való felvételt minden jelentkező esetében egy úgynevezett „első interjú” előzi meg, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a terapeuta-jelölttel és közösen tisztázhatjuk a felmerülő kérdéseket. Az első interjú egyeztetett időpontban és formában (online vagy személyesen) négyszemközt történik január első felében.
A csoport Budapesten a 14. kerületben a Zuglói Civil Házban (1144 Budapest, Csertő park 12.) fog működni, január 19-től kezdődően csütörtökönként 17-19 óráig.
A csoportot Németh Márta szociológus, komplex művészetterapeuta, és képzésben lévő irodalomterapeuta vezeti. Szeretettel várom a jelentkezőket, hogy együtt haladjunk egy darabig az úton.
Facebook esemény: https://fb.me/e/2p86iNXBM

További információ elérhető a: http://nemethmarta.hu/ honlapon, illetve kérhető a holdciklus@gmail.hu e-mail címen és (korlátozott időben) a 06 30 279 4098-as telefonszámon.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .