A bennünk születő fény – karácsony előtti beszélgetések

https://forms.gle/VcnUxT8cCxboGfss6

Keressük a karácsony előtti, adventi hetekben  a régi, gyerekkori karácsonyok hangulatát, izgatott, fénylő várakozását. Az advent szó „eljövetelt”- jelent, a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami azt jelenti „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás a hívők számára az eljövetelben éri el jutalmát – de sokan vannak olyanok is, akik a családi ünnepet, a családi együttlétet, a mindennapokból való szabadulást, a szépen terített asztal melletti beszélgetéseket várják.  Sokan tapasztalják azt is ebben az időszakban, hogy a hétköznapok rohanásában, a tennivalók özönében, az ajándékok utáni kajtatásban nehéz a lényegre koncentrálni, elvész a várakozás érzése – és sokan panaszkodnak arra, hogy december 24-én már csak lerogyni van erejük a karácsonyfa alá, de a fényeket legfeljebb a külsőségekben látják, magukban nem találják.

Legtöbbünknek rengeteg érzelme, gondolata, emléke fűződik a karácsonyhoz.  Az érzelmi kavalkádban van boldogság, fény és öröm, de sokaknak könnyek, veszteség, fájdalom is kapcsolódik a karácsonyhoz. A karácsony előtti időszak rengeteg önismereti elemet hordoz – arra hívlak benneteket, hívőket, nem hívőket, folyton rohanókat, magányosokat, boldogokat, szomorúakat, mindnyájatokat, hogy nézzünk rá együtt erre a várakozásra, elevenítsünk fel olyan emlékeket, amelyekre talán már csak mi magunk emlékszünk, hallgassunk és meséljünk egymásnak történeteket, osszuk meg egymással gondolatainkat, érzéseinket, hagyjuk magunkat lelassulni, befelé figyelni, engedjük megszületni magunkban a fényt.
A beszélgetéseket gondolatébresztő képek, versek, prózai szövegek és dalszövegek támogatják, segítik, a beszélgetések mellett kreatív írásfeladatok is segítik a karácsonyi fények megtalálását.
A négyalkalmas online, irodalomterápiás módszertannal dolgozó csoport minimum 4, maximum 10 fővel indul szombatonként. A csoportot Németh Márti művészet-, mese és irodalomterapeuta vezeti.
A csoport nyitott, be lehet jelentkezni egy, kettő, három, vagy mind a négy alkalomra is.
A részvételi díj: 4000 Ft/alkalom
Időpontok:
december 2. 17.30 -19.00 óráig
december 9. 17.30 -19.00 óráig
december 16. 17.30 -19.00 óráig
december 23. 17.30 -19.00 óráig
Helyszín: online (Google Meets platform – nem kell hozzá semmit telepíteni)
Jelentkezés: https://forms.gle/VcnUxT8cCxboGfss6
Kérdés esetén forduljon hozzám: holdciklus@gmail.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .