Önarcképek

A kamaszkornak különösen fontos feladata önmagunk minél pontosabb megismerése.  Ez a megismerési folyamat sosem ér véget, és nem nélkülözheti sem a környezeti hatásokra adott válaszok értékelését, sem a másokkal folytatott állandó interakciókban szerzett tapasztalatokat, sem a magányos tükörbe nézést, amikor önkritikusan megvizsgáljuk saját tulajdonságainkat és azokat különféle szempontokból negatív, fejlesztendő vagy nem kívánt tulajdonságnak, vagy pozitív, kívánt,  megtartandó, vágyott tulajdonságnak nevezzük. Tükörbe nézni néha rossz, máskor jó. Nem egyszer szembesülhetünk azzal, hogy egyes szempontokból ugyanazok a tulajdonságaink számítanak pozitívnak, mint amelyek más szempontból kevésbé kedvezőek. Újabb fontos feladatunk lehet tehát a kényes egyensúlyok megtalálása és fenntartása.

A többnyire színes újságpapírt felhasználó montázstechnika nagyon alkalmas arra, hogy készen kapott képek minél változatosabb, kreatívabb felhasználásával hagyjunk nyomot a papíron, és készítsük el a lenyomatát pillanatnyi hangulatainknak, érzéseinkek, önarcképünknek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .