Érdeklődés hiányában elmarad

A június 19-23-ig tervezett önismereti kamasztábor érdeklődés hiányában elmarad. Ha valaki szívesen jelentkezne egyéni foglalkozásra vagy csoportba (máskor, más helyszínre), annak a jelentkezését, érdeklődését továbbra is szeretettel várom a holdciklus@gmail.com e-mail címre.

A művészetterápia nagyon szelíd eszköz. Festünk, rajzolunk, agyagozunk, beszélgetünk, relaxálunk – verset, mesét, egyéb szöveget olvasunk, zenét hallgatunk, esetleg magunk is zenélünk, aztán megint alkotunk, megint beszélgetünk, ismét alkotunk. Amikor az önismeret, vagy annak valamely szegmense a cél, akkor az alkotásoknak nem az a szerepük, hogy esztétikusak, szépek legyenek, hanem „elég”, ha olyan eszközökként funkcionálnak, amelynek segítségével jobban rálátunk saját magunkra, jobban meg tudjuk mutatni, mit érzünk vagy gondolunk, mert sok belső tartalmat könnyebb valamilyen képpel megjeleníteni, mint verbalizálni, azaz kimondani. Minden alkotásnak megvan a története és mind közelebb vitt valakit (volt, hogy egy egész csoportot) ahhoz, hogy jobban értse önmagát.

Vidám, kalandokkal teli nyarat kívánok néhány olyan alkotással, amelyek korábbi foglalkozásokon készültek:

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .