Nyári szünet – nyitott online irodalomterápiás beszélgetések

https://forms.gle/C9WAe1Xpis1eqt1X7

Nyári szünet. Énidő. Van, akinek akár hetek is megadatnak a pihenésre, másnak csak napok, esetleg csupán lecsípett, elcsent órák. Sokaknak nincs hol, vagy kivel érdemben szót váltani, és vannak, akik akkor is keresnek új kapcsolatokat, ha a régiek is működnek, mert lubickolnak a beszélgetések varázslatos világában.  Én azt tapasztaltam, hogy az irodalomterápiás módszertannal vezetett beszélgetések a hosszabb és a rövidebb énidőket is tartalmasabbá, értékesebbé, egyben pihentetőbbé teszik, mert jó társaságban kapcsolódni egymáshoz felszabadító, felpezsdítő érzés.

A csoport célja, hogy a csoporttagok egy biztonságos közegben beszélgethessenek érzéseikről, gondolataikról az irodalmi szövegekre és egymásra reflektálva, a beszélgetések során megtapasztalhassák a csoport támogató erejét, és az ülések után mindenki úgy érezze, kapott valamit másoktól és adott valamit másoknak.
Ezek az alkalmak azoknak is megfelelőek lehetnek, akik még sosem vettek részt hasonló csoportban – és azoknak is, akik akár online, akár személyes jelenléti csoportban részt vettek már, akár nálam, akár más irodalomterapeuta csoportvezetésével.
A vezetett beszélgetéseket a foglalkozás során vetített képek és ott, helyben felolvasott rövid szövegek indítják – ez lehet próza, líra, dalszöveg – amelyek segítenek megfogalmazni a bennünk kavargó különböző érzéseket,  fejlesztik az önismeretet, új erőforrásokat adnak a mindennapokhoz.

A csoportok nyitott csoportként működnek, ami azt jelenti, hogy egy-egy résztvevő tetszőleges számú alkalomra jelentkezhet – akár csak egyetlen alkalomra, akár mindre.Az ülések kedden és csütörtökön esténként vannak 19.00 és 20.30 óra közt, hogy kapcsolódjunk, közösen gondolkodjunk, ventiláljunk, beszélgessünk egy-egy szöveg kapcsán.

Részvételi díj: 4000 Ft/ alkalom 
Hogyan működik?
A regisztrációs lap kitöltését követően e-mailben veszem fel a kapcsolatot a jelentkezőkkel.
A részvétel feltétele a stabil internetkapcsolat, mikrofon és kamera egyidejű használata végig az alkalom során, és egy olyan biztonságos helyszín, ahonnan minden résztvevő úgy jelentkezik be, hogy az adott szobában egyedül van – erre azért van szükség, hogy a beszélgetésben valóban csak azok legyenek jelen, akiket a kamerán keresztül is látunk, hogy tudjuk, kikhez szólunk.

Helyszín: Google Meets alkalmazással az online térben (semmit nem kell hozzá telepíteni, a résztvevők számára kiküldöm a linket, arra kell csak rákattintani és ez automatikus csatlakozást eredményez)

A minimális létszám ahhoz, hogy egy-egy napon a beszélgetés létrejöjjön 3 résztvevő, a csoportban egyidejűleg maximum 10 főt tudok fogadni. 

A jelentkezési lap kitöltése egy előzetes regisztráció. A részvétel a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. A további információkat e-mailben küldöm válaszlevélben a regisztrációs lap beküldése után.

Kérdés esetén forduljon hozzám:
Németh Márti irodalomterapeuta, komplex művészeti terapeuta
e-mail: holdciklus@gmail.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .